Järjestelylaina: Hoida velat hallintaan helposti 2024

Velkojen hallinta voi olla haasteellista ja stressaavaa monille, mutta onneksi on olemassa ratkaisuja, jotka voivat helpottaa taloudellista taakkaa. Yksi suosituin vaihtoehto on järjestelylaina, joka tarjoaa vaivattoman tavan hallita vanhoja velkoja ja vaihtaa ne yhteen lainaan pienemmällä korolla.

Me tarjoammea kattavaa tietoa järjestelylainojen hyödyistä ja siitä, miten ne voivat pienentää lainan kuukausikuluja ja kokonaiskustannuksia.

Valitse alapuolelta paras järjestelylaina ja huomaa, että saat samalla yhdellä lainahakemuksella monen pankin tarjoukset, joista halvin on helppo valita.

Lainasummat:1000 - 60 000 €

Laina-aika:12 - 180 kk

Korko:4 - 20 %

 • Suomen suosituin lainojen kilpailutus
 • Vakuudettomat lainat pankeilta
 • Kilpailuttaa järjestely ja yhdistelylainat

Lainasummat:500 - 60 000 €

Laina-aika:1 - 240 kk

Korko:4,16 - 20 %

 • Suomen johtava lainavertailu
 • TV:stä tuttu ja täysin suomalainen
 • Pienet ja suuret lainat nopeasti tilille

Lainasummat:500 - 60 000 €

Laina-aika:12 - 180 kk

Korko:4,5 - 20 %

 • Lainapäätös keskimäärin heti
 • Jopa 26 pankin & rahoituslaitoksen kilpailutus
 • Lainaa ilman vakuuksia alkaen 600 €/kk-tuloilla

Lainasummat:500 - 60 000 €

Laina-aika:12 - 180 kk

Korko:5,45 - 19,02 %

 • Keskimäärin edulliset lainan korot
 • Uusi Lainavertailuun päässyt palvelu
 • Kilpailuttaa yli 20 pankkia nopeasti

Lainasummat:1000 - 60 000 €

Laina-aika:12 - 180 kk

Korko:4,41 - 20 %

 • Tarjoaa markkinoiden parhaimpia korkoja ja lainaehtoja
 • Mahdollistaa tuloturvavakuutuksen
 • Kilpailuttaa lähes kaikki tarjolla olevat pankit

Lainasummat:1 - 4000 €

Laina-aika:3 - 54 kk

Korko:- 15 %

 • Luottokortin tapainen joustoluotto
 • Rahat tilille poikkeuksellisesti kellon ympäri
 • Erikoistunut pienempiin 1-4000 € lainoihin

Lainasummat:500 - 60 000 €

Laina-aika:12 - 180 kk

Korko:4,5 - 20 %

 • Lähes kaikkien lainapalveluiden kilpailutus
 • Löydä ilmaiseksi edullinen lainatarjous
 • Maksu tilille jo päivän sisällä

Lainasummat:1000 – 50 000 €

Laina-aika:60 - 144 kk

Korko:6,77 – 15 %

 • Jopa 2 maksuvapaata kuukautta vuodessa
 • Valinnainen maksuvakuutus
 • Voit liittää rinnakkaishakijan lainaan

Jos haluat selkeyttää talouttasi ja löytää helpomman tavan hoitaa velkoja, jatka lukemista oppiaksesi lisää tästä kätevästä rahoitusvaihtoehdosta.

Mikä on järjestelylaina ja miten se toimii?

Velka voi olla taakka, joka varjostaa taloudellista vapautta ja aiheuttaa stressiä monille. Onneksi on olemassa ratkaisuja, jotka voivat auttaa selviytymään velkataakasta tehokkaammin ja vaivattomammin.

Yksi tällainen ratkaisu on järjestelylaina. Seuraavaksi kerromme mitä järjestelylaina tarkoittaa ja miten se toimii auttaakseen velkojen hallinnassa.

Järjestelylaina lyhyesti

prosentit pieneksiJärjestelylaina on rahoitusväline, jonka avulla voit järjestää useita pienempiä lainoja tai velkoja yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Sen tarkoituksena on tarjota selkeämpi ja helpompi tapa hoitaa erilaisia taloudellisia sitoumuksia, kuten luottokorttivelkoja, kulutusluottoja, pikavippejä tai muita lyhytaikaisia velkoja.

Järjestämällä nämä erilliset velat yhdeksi lainaksi, järjestelylaina auttaa vähentämään velanhoitokustannuksia ja voi mahdollistaa matalamman korkoprosentin sekä pidemmän takaisinmaksuajan.

Miten järjestelylaina toimii?

Järjestelylaina toimii yksinkertaisella periaatteella: sen avulla otetaan uusi laina, jolla maksetaan pois olemassa olevat pienemmät velat. Kun vanhat velat on näin järjestetty yhdeksi lainaksi, lainanantaja hoitaa velkojen maksut puolestasi.

Sen sijaan, että sinun pitäisi seurata useita eri eräpäiviä ja maksuja, sinun tarvitsee nyt vain keskittyä yhteen kuukausittaiseen lyhennykseen järjestelylainasta.

Järjestelylainaa harkitsevan henkilön tulee yleensä täyttää tiettyjä kriteereitä, kuten riittävä maksukyky, luottokelpoisuus ja riittävästi säännöllisiä tuloja. Lainanantaja arvioi hakijan taloudellisen tilanteen huolellisesti ennen lainan myöntämistä varmistaakseen, että henkilöllä on edellytykset selviytyä uudesta lainasta.

Järjestelylainan edut

Järjestelylainan hyödyt voivat olla merkittäviä velanhoitokuluissa ja talouden hallinnassa. Ensinnäkin, kun eri velat on järjestetty yhdeksi lainaksi, saatat päästä eroon korkeakorkoisista lainoista ja pikavipeistä, mikä voi alentaa kokonaiskustannuksia. Toiseksi, yhden lainan hoitaminen on huomattavasti helpompaa kuin useiden eri velkojen hallinta eri eräpäivineen.

Lisäksi järjestelylainan avulla voit neuvotella paremmista lainaehdoista, kuten alhaisemmasta korosta ja pidemmästä takaisinmaksuajasta, mikä voi helpottaa kuukausittaisten lyhennysten maksamista ja vähentää taloudellista stressiä.

Ennen järjestelylainan ottamista on kuitenkin tärkeää tutustua tarkasti eri lainanantajien tarjouksiin ja ehtoihin varmistaaksesi, että se sopii omaan taloudelliseen tilanteeseesi ja auttaa sinua saavuttamaan taloudellisen vapauden tavoitteesi.

Kuinka järjestelylaina pienentää kuukausikuluja ja kokonaiskustannuksia?

Velkojen hallinnan helpottaminen ja kuukausittaisen talouskuorman keventäminen ovat monille tärkeitä tavoitteita.

Järjestelylaina on rahoitusväline, joka tarjoaa tehokkaan ratkaisun näihin haasteisiin. Se mahdollistaa useiden velkojen järjestämisen yhdeksi lainaksi, mikä voi pienentää kuukausittaisia kuluja ja kokonaiskustannuksia.

Seuraavaksi tarkastelemme miten järjestelylaina toimii taloudellisen taakan helpottajana ja miten sen avulla voi säästää rahaa.

Järjestelylaina funktio – Velkojen järjestäminen yhdeksi lainaksi

Järjestelylaina toimii yksinkertaisesti järjestämällä useita erilaisia velkoja, kuten luottokorttivelkoja, kulutusluottoja, pikavippejä ja muita lyhytaikaisia lainoja, yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Se ei eroa juuri yhdistelylainasta.

Sen sijaan, että sinun pitäisi seurata useita eri lainoja ja niiden eräpäiviä, järjestelylainan avulla sinun tarvitsee hoitaa vain yksi kuukausittainen lyhennys. Tämä helpottaa talouden hallintaa ja vähentää riskiä unohtaa maksuja, mikä voi johtaa ylimääräisiin kuluihin ja huonontuneeseen luottoluokitukseen.

Alhaisempi korko ja pidempi takaisinmaksuaika

Yksi järjestelylainan suurimmista eduista on mahdollisuus neuvotella paremmista lainaehdoista ja matalakorkoisesta lainasta.

Usein järjestelylainaa myönnettäessä tarjotaan alhaisempi korkoprosentti verrattuna korkeakorkoisiin luottoihin ja pikavippeihin. Tämä johtuu siitä, että järjestelylaina on vakuudeton laina, joka tarjoaa lainanantajalle paremman takaisinmaksuturvan.

Lisäksi järjestelylainan avulla voit usein neuvotella pidemmän takaisinmaksuajan. Tämä tarkoittaa, että voit jakaa velan maksun useammalle kuukaudelle, mikä alentaa kuukausittaisia lyhennyksiä.

Pidemmän takaisinmaksuajan myötä velan hoitaminen voi olla joustavampaa, ja se voi sopia paremmin omaan talousbudjettiisi.

Taloudellisen taakan helpottaminen

Kun eri velat on järjestetty yhdeksi järjestelylainaksi, se voi johtaa merkittävään taloudellisen taakan helpottumiseen. Pienemmät kuukausittaiset lyhennykset ja alhaisemmat korot voivat vapauttaa enemmän rahaa muuhun käyttöön tai säästöihin.

Lisäksi yksi laina helpottaa talouden seurantaa ja budjetoinnin tekemistä, mikä voi auttaa sinua saavuttamaan taloudelliset tavoitteesi.

Huomioi kokonaiskustannukset

Järjestelylaina voi tarjota monia etuja, mutta on myös tärkeää huomioida myös lainan kokonaiskustannukset.

Vaikka kuukausittaiset lyhennykset saattavat olla pienemmät, pidempi takaisinmaksuaika voi lisätä kokonaiskustannuksia.

Ennen järjestelylainan ottamista onkin suositeltavaa vertailla eri lainanantajien tarjouksia ja ehtoja varmistaaksesi, että valitset sinulle sopivimman vaihtoehdon.

Valitse paras järjestelylaina: Mitä tulee ottaa huomioon?

Velkojen hallinta voi olla monimutkaista ja vaativaa, mutta järjestelylaina tarjoaa kätevän ratkaisun velkojen järkevään hallintaan. Kun eri velat on järjestetty yhdeksi lainaksi, se voi helpottaa talouden hallintaa ja pienentää kokonaiskuluja.

Kuitenkin, ennen kuin valitset järjestelylainan, on tärkeää ottaa huomioon tiettyjä seikkoja. Seuraavaksi tarkastellaan, mitä tulee harkita valitessa parasta järjestelylainaa omaan taloudelliseen tilanteeseesi.

Korko ja lainaehdot

Kun etsit parasta järjestelylainaa, on tärkeää vertailla eri lainanantajien korkoja ja lainaehdot. Eri lainanantajilla voi olla erilaiset korkoprosentit, joten huolellinen vertailu voi auttaa sinua löytämään alhaisimman mahdollisen koron.

Lisäksi, tarkista lainan ehdot, kuten takaisinmaksuajan pituus ja mahdolliset lisäkulut, kuten avausmaksut tai tilinhoitomaksut. Huomioi myös, onko laina kiinteä- vai vaihtuvakorkoinen, jotta voit arvioida, miten korkojen muutokset vaikuttavat kuukausittaisiin lyhennyksiisi.

Maksukyky ja takaisinmaksusuunnitelma

Ennen kuin haet järjestelylainaa, arvioi oma maksukykysi rehellisesti. Tarkastele tulojasi, menoja ja muita taloudellisia sitoumuksia varmistaaksesi, että pystyt suoriutumaan uudesta lainasta.

Laina-aika voi vaikuttaa kuukausittaisiin lyhennyksiin, joten valitse sellainen takaisinmaksusuunnitelma, joka sopii omaan talousbudjettiisi.

Jos tarvitset joustavuutta, jotkut lainanantajat tarjoavat vaihtoehtoja, kuten lyhennysvapaita kuukausia, jolloin voit pitää tauon lyhennyksistä taloudellisesti haastavina aikoina.

Lainanantajan maine

Valitessasi järjestelylainaa, kiinnitä huomiota myös lainanantajan maineeseen. Tutki, onko kyseessä luotettava ja tunnettu rahoituslaitos.

Voit lukea asiakasarvioita ja kokemuksia verkossa saadaksesi paremman käsityksen muiden asiakkaiden kokemuksista kyseisen lainanantajan kanssa.

Varmista myös, että lainanantaja noudattaa alan eettisiä ohjeita ja lakeja.

Lisäpalvelut ja -edut

Joillakin järjestelylainan tarjoajilla voi olla lisäpalveluita tai etuja, jotka tekevät lainan ottamisesta houkuttelevampaa.

Esimerkiksi jotkut lainanantajat voivat tarjota maksuttomia talousneuvontapalveluita tai lainaturvavakuutusta, joka auttaa turvaamaan taloudellisen tilanteen yllättävissä tilanteissa.

Arvioi, millaiset lisäpalvelut ja edut ovat sinulle tärkeitä ja valitse sen mukaisesti sopiva lainanantaja.

Järjestelylainan hakeminen ja hyväksymisen kriteerit

Järjestelylaina on houkutteleva vaihtoehto velkojen hallintaan, ja sen avulla voit järjestää useat velat yhdeksi lainaksi, mikä helpottaa talouden hallintaa ja voi pienentää kuukausittaisia kuluja.

Kuitenkin ennen kuin ryhdyt hakemaan järjestelylainaa, on tärkeää ymmärtää lainan hakemisen prosessi sekä ne kriteerit, jotka lainanantajat ottavat huomioon hakemuksen hyväksymisessä.

Seuraavaksi käsitellään, miten järjestelylainaa haetaan ja millaisia hyväksymisen kriteereitä hakijalta odotetaan.

Lainan hakeminen

Järjestelylainan hakeminen alkaa yleensä hakemuksen täyttämisellä. Voit hakea lainaa pankista tai muulta rahoituslaitokselta, joka tarjoaa järjestelylainapalveluja. Verkkopankit ja lainanvälittäjät ovat myös yleisiä paikkoja, joista voi hakea järjestelylainaa.

Hakemuksen täyttämisessä sinulta pyydetään yleensä tietoja henkilökohtaisesta taloudellisesta tilanteestasi, kuten tuloistasi, menoistasi, muista veloistasi ja omaisuudestasi.

Sinun tulee myös antaa suostumus luottotietojesi tarkistamiseen, sillä lainanantajat arvioivat maksukykysi ja luottokelpoisuutesi ennen lainan myöntämistä.

Hyväksymisen kriteerit

Järjestelylainan hyväksymisen kriteerit vaihtelevat lainanantajien välillä, mutta tässä on joitain yleisiä seikkoja, jotka he arvioivat:

 1. Maksukyky: Lainanantajat arvioivat, onko sinulla riittävät tulot ja vakaa taloudellinen tilanne selviytyäksesi uuden järjestelylainan lyhennyksistä. He tarkastelevat tulojasi suhteessa nykyisiin menoihisi ja velkoihisi.
 2. Luottokelpoisuus: Luottokelpoisuutesi heijastaa maksukäyttäytymistäsi menneisyydessä. Jos sinulla on aiempia maksuhäiriöitä tai luottotietomerkintöjä, se voi vaikuttaa lainan saantiin.
 3. Velkojen määrä ja tyyppi: Lainanantajat tarkastelevat kaikkia velkojasi, kuten luottokorttivelkoja, kulutusluottoja ja muita lainoja. He arvioivat, kuinka paljon velkaa sinulla on ja minkälaisia velkoja järjestelylainalla tarkoitat järjestää.
 4. Vakuudet: Järjestelylaina on yleensä vakuudeton laina, mikä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse asettaa omaisuutta vakuudeksi. Kuitenkin, jos sinulla on vakuutta, se voi parantaa lainan saamisen mahdollisuuksia tai vaikuttaa lainan korkoon.
 5. Ikä: Yleensä sinun on oltava täysi-ikäinen (18 vuotta tai vanhempi) lainan saamiseksi. Joillakin lainanantajilla voi olla myös yläikäraja, joka rajoittaa lainan saamista esimerkiksi 75 vuoteen asti.
 6. Vakituinen osoite ja oleskelulupa: Sinun tulee yleensä asua pysyvästi Suomessa ja olla oleskeluluvan haltija, jotta voit hakea järjestelylainaa.

Johtopäätös

Järjestelylainan hakeminen voi olla hyödyllinen askel velkojen hallinnassa, mutta hakemuksen hyväksyminen edellyttää tiettyjen kriteerien täyttämistä.

Sinun tulee olla maksukykyinen ja luottokelpoinen, ja lainanantajat arvioivat taloudellista tilannettasi huolellisesti ennen lainan myöntämistä.

Mitä tarvitset järjestelylainahakemusta varten?

Järjestelylaina voi olla hyödyllinen vaihtoehto talouden hallintaan ja velkojen järkevään järjestämiseen.

Jos harkitset järjestelylainan ottamista, on tärkeää olla valmistautunut hakemaan lainaa ja toimittamaan tarvittavat tiedot lainanantajalle.

Seuraavaksi käydään läpi mitä tarvitset järjestelylainahakemusta varten, jotta voit tehdä hakuprosessista sujuvaa ja hakea nopeaa lainaa netistä kätevästi.

Tulo- ja taloustiedot

Lainanantaja arvioi maksukykysi perustuen tulo- ja taloustietoihisi. Sinun tulee toimittaa tiedot nykyisistä tuloistasi, kuten palkka- tai eläketulot. Lisäksi, jos sinulla on muita säännöllisiä tuloja, kuten vuokratuloja tai sijoitustuottoja, ilmoita ne myös.

Taloustiedoissa on tärkeää esittää tarkasti nykyiset menot, kuten asumiskulut, ruokakulut, lainanlyhennykset ja muut kuukausittaiset maksut. Lainanantaja arvioi näiden tietojen perusteella, kuinka paljon rahaa sinulle jää käytettäväksi uuden järjestelylainan lyhennyksiin.

Velkatiedot

Koska järjestelylainan tarkoituksena on järjestää velat uudelleen, sinun tulee toimittaa tietoja olemassa olevista veloistasi. Ilmoita lainojen ja luottokorttien määrä sekä niiden kokonaissaldo. Kerro myös, mitä tyyppisiä velkoja sinulla on, kuten kulutusluottoja tai pikavippejä.

Järjestelylainan hakemisen yhteydessä on hyvä kertoa lainanantajalle myös, mitkä velat haluat järjestää uudelleen ja miten haluaisit järjestelyn toteutettavan.

Henkilötiedot

Hakemuksessa tarvitaan tietysti perustiedot hakijasta, kuten nimi, henkilötunnus, osoite ja yhteystiedot.

Varmista, että annat oikeat ja ajan tasalla olevat tiedot, jotta hakemus käsitellään oikein.

Luottotiedot

Luottotietojen tarkistaminen on tavanomainen osa lainahakemusprosessia. Lainanantaja pyytää yleensä suostumustasi tarkistaa luottotietosi, jotta he voivat arvioida luottokelpoisuuttasi ja maksukäyttäytymistäsi.

Mikäli sinulla on aikaisempia maksuhäiriömerkintöjä, ne voivat vaikuttaa lainan saantiin.

Muut dokumentit eli liitteet

Lisäksi lainanantaja saattaa pyytää joitain muita dokumentteja, kuten palkkatodistuksen, verotustodistuksen tai tiliotteita.

Nämä dokumentit voivat auttaa todentamaan ilmoittamiasi tuloja ja menoja.

Muista kerätä tarkat tiedot tuloista, veloista ja taloudestasi. Oikeilla tiedoilla ja dokumenteilla varmistat, että lainahakemuksesi käsitellään asianmukaisesti ja että voit saada tarvitsemasi järjestelylainan talouden hallinnan helpottamiseksi.