Matalakorkoinen laina – Löydä edullinen kulutusluotto

Taloudelliset tarpeet voivat ilmetä odottamatta, ja juuri siksi on tärkeää tietää vaihtoehtoja, joilla voit rahoittaa ne järkevästi ja edullisesti, matalakorkoinen laina on niistä se paras tapa.

Matalakorkoiset lainat ovat siis yksi houkutteleva vaihtoehto, jotka voivat auttaa teitö saavuttamaan tavoitteet (=rahareiät, jotka kaipaavat paikkausta) ilman tarpeetonta taloudellista rasitusta, kunhan valikoit sopivan koron ja kk-lyhennyserän.

Lainasummat:1000 - 60 000 €

Laina-aika:12 - 180 kk

Korko:4 - 20 %

 • Suomen suosituin lainojen kilpailutus
 • Vakuudettomat lainat pankeilta
 • Kilpailuttaa järjestely ja yhdistelylainat

Lainasummat:500 - 60 000 €

Laina-aika:1 - 240 kk

Korko:4,16 - 20 %

 • Suomen johtava lainavertailu
 • TV:stä tuttu ja täysin suomalainen
 • Pienet ja suuret lainat nopeasti tilille

Lainasummat:500 - 60 000 €

Laina-aika:12 - 180 kk

Korko:4,5 - 20 %

 • Lainapäätös keskimäärin heti
 • Jopa 26 pankin & rahoituslaitoksen kilpailutus
 • Lainaa ilman vakuuksia alkaen 600 €/kk-tuloilla

Lainasummat:500 - 60 000 €

Laina-aika:12 - 180 kk

Korko:5,45 - 19,02 %

 • Keskimäärin edulliset lainan korot
 • Uusi Lainavertailuun päässyt palvelu
 • Kilpailuttaa yli 20 pankkia nopeasti

Lainasummat:1000 - 60 000 €

Laina-aika:12 - 180 kk

Korko:4,41 - 20 %

 • Tarjoaa markkinoiden parhaimpia korkoja ja lainaehtoja
 • Mahdollistaa tuloturvavakuutuksen
 • Kilpailuttaa lähes kaikki tarjolla olevat pankit

Lainasummat:1 - 4000 €

Laina-aika:3 - 54 kk

Korko:- 15 %

 • Luottokortin tapainen joustoluotto
 • Rahat tilille poikkeuksellisesti kellon ympäri
 • Erikoistunut pienempiin 1-4000 € lainoihin

Lainasummat:500 - 60 000 €

Laina-aika:12 - 180 kk

Korko:4,5 - 20 %

 • Lähes kaikkien lainapalveluiden kilpailutus
 • Löydä ilmaiseksi edullinen lainatarjous
 • Maksu tilille jo päivän sisällä

Lainasummat:1000 – 50 000 €

Laina-aika:60 - 144 kk

Korko:6,77 – 15 %

 • Jopa 2 maksuvapaata kuukautta vuodessa
 • Valinnainen maksuvakuutus
 • Voit liittää rinnakkaishakijan lainaan

Lisätietoa halutessanne: lue ihmeessä eteenpäin, niin tutustumme tarkemmin matalakorkoisen lainan tarjoamiin etuihin ja samoin vinkkeihin sen löytämiseksi parhaalla mahdollisella tavalla.

Mitä tarkoittaa matalakorkoinen laina?

Taloudellisten tavoitteiden saavuttaminen tai odottamattomien menojen kattaminen voi joskus vaatia ylimääräistä rahoitusta.

matala korkoTässä tilanteessa lainan ottaminen voi olla harkittu ratkaisu, mutta ennen lainan hakemista on tärkeää ymmärtää lainan korkojen merkitys.

Matalakorkoinen laina on laina, jossa on alhainen korkotaso. Se voi tarjota huomattavia etuja, kuten pienemmät kustannukset ja paremmat takaisinmaksuehdot, jotka tekevät lainan ottamisesta houkuttelevan vaihtoehdon.

Miten matalakorkoinen laina toimii?

Matalakorkoiset lainat ovat samankaltaisia kuin muutkin lainat, mutta niissä on tärkeä ero: niiden korkotaso on alhaisempi.

Korko on se osuus, jonka lainanottaja maksaa lainanantajalle lainan käytöstä. Koron lisäksi lainassa voi olla muita kuluja, kuten avausmaksu tai tilinhoitomaksu, jotka on myös syytä ottaa huomioon lainaa vertaillessa.

Lainan korko voi olla joko kiinteä tai vaihtuva. Kiinteä korko pysyy samana lainan koko laina-ajan, kun taas vaihtuva korko voi muuttua esimerkiksi markkinakorkojen muutosten seurauksena.

Matalakorkoinen laina voi olla joko kiinteä-* tai vaihtuvakorkoinen, ja sen määrittäminen riippuu usein lainanantajasta ja lainansaajan luottoluokituksesta.

*Asuntolainaa käytetty esimerkkinä tässä, sillä usein kulutusluoton tai käyttölainan korko on aina kiinteä, ellei sitä ole sidottu euriboriin (ja harvoin on).

Miksi valita matalakorkoinen laina?

Matalakorkoisen lainan valinta voi tarjota useita etuja. Ensinnäkin, alhainen korko tarkoittaa, että lainan kokonaiskustannukset ovat pienemmät, ja lainan takaisinmaksu voi olla helpompaa taloudellisesti. Tämä on erityisen tärkeää pidempien lainojen, kuten asuntolainojen, kohdalla, joissa pienikin korkoero voi tarkoittaa säästöjä tuhansia euroja.

valitse pieni korkoToiseksi, matalakorkoinen laina voi olla houkutteleva vaihtoehto silloin, kun taloudellinen tilanne on epävarma. Jos korkotaso nousee lainan ottamisen jälkeen, matalakorkoinen laina voi tarjota suojaa korkeammilta koroilta ja auttaa pitämään lainan maksut kohtuullisina.

Kuinka saada matalakorkoinen laina?

Matalakorkoisen lainan saaminen edellyttää usein hyviä tai kohtalaisia tuloja (säännöllisiä) tai eläkettä sekä tietenkin ”positiivista” luottoluokitusta.

Lainanantajat arvioivat hakijoiden luottokelpoisuutta, ja parempi luottoluokitus voi avata ovet edullisempiin lainoihin. Jos luottoluokituksesi ei ole parhaimmasta päästä, voit pyrkiä parantamaan sitä ennen lainan hakemista.

Tämä voi sisältää esimerkiksi aiempien velkojen maksamista ajallaan ja luottokorttien vastuullista käyttöä. Jos haluat vertailla yhdistelylainojen korkoja, on kriittistä, että pysyt vielä taloudellisesti jaloillasi.

Lisäksi kannattaa vertailla eri lainanantajien tarjouksia. Eri pankit ja rahoituslaitokset voivat tarjota erilaisia korkoja ja ehtoja, joten huolellinen vertailu auttaa löytämään parhaan matalakorkoisen lainan omiin tarpeisiisi.

Yhteenveto matalakorkoisista lainoista

Matalakorkoinen laina voi olla houkutteleva vaihtoehto rahoitustarpeisiisi, sillä se tarjoaa alhaisemman korkotason ja paremmat takaisinmaksuehdot.

Ennen lainan ottamista on kuitenkin tärkeää ymmärtää lainan kustannukset ja ehdot sekä varmistaa, että taloudellinen tilanteesi tukee lainan takaisinmaksua.

Vertaile eri lainanantajien tarjouksia ja pyri parantamaan luottoluokitustasi, jotta voit saada parhaan mahdollisen matalakorkoisen lainan tarpeisiisi.

Miten löytää paras matalakorkoinen laina?

Lainan ottaminen voi olla välttämätöntä monissa elämäntilanteissa, olipa kyseessä unelmien kodin hankinta, auton ostaminen tai odottamattoman taloudellisen tilanteen kohtaaminen.

Kun etsit sopivaa lainaa, yksi tärkeimmistä tekijöistä on lainan korkotaso. Matalakorkoinen laina voi säästää huomattavasti rahaa ja tehdä lainan takaisinmaksusta helpompaa.

Mutta kuinka löytää paras matalakorkoinen laina juuri sinun tarpeisiisi? Seuravaksi käymme läpi vinkkejä ja neuvoja, jotka auttavat sinua löytämään edullisimman lainavaihtoehdon.

Vertaile eri lainanantajia tarkasti

Lainanottajana sinulla on useita vaihtoehtoja lainan ottamiseen. Pankit, luottolaitokset ja verkossa toimivat lainanvälittäjät voivat kaikki tarjota erilaisia lainatuotteita.

Aloita vertailu tutkimalla eri lainanantajien tarjouksia ja korkoja. Monet lainanantajat tarjoavat mahdollisuuden pyytää lainatarjous verkossa, jolloin voit saada nopeasti yleiskuvan siitä, millaisia korkoja ja ehtoja he tarjoavat.

Tarkista omat luottotiedot

Luottoluokituksella on suuri merkitys lainan korkotasoon. Mitä parempi luottoluokitustasi on, sitä todennäköisemmin saat edullisemman koron. Ja luottotiedottomille taas ei yksinkertaisesti myönnetä lainaa lainkaan.

Tarkista siis omat luottotiedot ja luottoluokituksesi ja varmista, että se on ajantasainen ja oikein. Jos luottoluokituksesi ei ole paras mahdollinen, pyri parantamaan sitä esimerkiksi maksamalla laskut ajallaan ja välttämällä suurten velkojen ottamista juuri ennen lainahakemuksen tekemistä.

Harkitse myös halpaa vakuudellista lainaa

Vakuudellinen laina tarkoittaa lainaa, jossa lainanantajalla on takuu lainan takaisinmaksusta. Tämä takuu voi olla esimerkiksi kiinteistö, ajoneuvo tai säästötili.

Vakuudelliset lainat ovat joskus matalakorkoisempia kuin vakuudettomat lainat, sillä lainanantajalla on pienempi riski lainan takaisinmaksun epäonnistumisesta.

Jos sinulla on mahdollisuus tarjota vakuus, harkitse vakuudellisen lainan ottamista paremman korkotason saamiseksi.

Pyydä henkilökohtaista lainatarjousta

Kun olet löytänyt muutamia potentiaalisia lainanantajia, pyydä heiltä henkilökohtaista lainatarjousta.

Henkilökohtainen tarjous perustuu yksilölliseen luottoluokitukseesi ja taloudelliseen tilanteeseesi.

Näin saat tarkan kuvan siitä, millaisen koron ja takaisinmaksuehtojen kanssa kukin lainanantaja voi tarjota sinulle. Vertaile saamiasi tarjouksia huolellisesti ennen päätöksen tekemistä.

Tutustu muihin lainaehtoihin

Korko on tärkeä tekijä lainaa valitessa, mutta älä unohda muita lainaehtoja. Tarkista esimerkiksi lainan takaisinmaksuaika, mahdolliset lisäkulut ja muut ehdot.

Joskus pienemmän koron kanssa saatetaan veloittaa muita kuluja, jotka voivat tehdä lainasta loppujen lopuksi kalliimman vaihtoehdon.

Vakuudelliset vs. vakuudettomat matalakorkolainat

Kun etsit lainaa, voit törmätä kahteen päätyyppiin: vakuudelliset ja vakuudettomat lainat. Näiden lainatyyppien välillä on eroja sekä koron suhteen että riskitasossa lainanottajan näkökulmasta.

Seuraavksi tutustumme tarkemmin vakuudellisiin ja vakuudettomiin matalakorkolainoihin sekä siihen, mikä lainatyyppi voi olla parempi vaihtoehto juuri sinun tarpeisiisi.

Vakuudelliset lainat – Turvaa edullisempi korko

Vakuudelliset lainat ovat lainoja, joissa lainanottaja tarjoaa lainanantajalle jonkinlaisen vakuuden. Tämä vakuus voi olla esimerkiksi kiinteistö, ajoneuvo tai muu arvokas omaisuus. Vakuuden tarkoitus on toimia turvana lainanantajalle, jolloin lainanottaja asettaa vakuuden vastineeksi edullisemmalle korolle.

Koska vakuudellinen laina on turvattu vakuudella, lainanantaja kokee sen vähäriskiseksi. Tämä antaa lainanantajalle varmuuden, että he saavat lainan takaisin, vaikka lainanottaja ei kykenisikään maksamaan lainaa sovitusti.

Vakuudelliset lainat ovat yleensä matalakorkoisempia kuin vakuudettomat lainat, sillä pienempi riski tarkoittaa myös pienempää korkoa.

Matalakorkoiset vakuudettomat lainat

Toisin kuin vakuudelliset lainat, vakuudettomissa lainoissa ei tarvitse asettaa omaisuutta vakuudeksi ja käytännössä korkoeroja vakuudellisiin lainoihin ei enää yleensä ole.

Nämä lainat myönnetään ainoastaan lainanottajan luottokelpoisuuden perusteella. Vakuudettomat lainat ovat yleensä pienempiä summia, kuten kulutusluottoja tai luottokorttiluottoja.

Vaikka vakuudettomissa lainoissa ei tarvitse tarjota vakuutta, ne ovat yleensä vakuudellisia lainoja kalliimpia. Tämä johtuu siitä, että lainanantajalla on korkeampi riski, kun laina myönnetään ilman vakuutta. Kompensaationa korkeammasta riskistä vakuudettomissa lainoissa on yleensä korkeampi korko.

Miten valita sopiva lainatyyppi pienellä korolla?

Lainatyyppiä valittaessa on tärkeää ottaa huomioon omat taloudelliset tarpeet ja tilanne. Jos sinulla on mahdollisuus tarjota vakuus, vakuudellinen laina voi olla houkutteleva vaihtoehto edullisen koron vuoksi.

Vakuudellinen laina sopii erityisesti silloin, kun tarvitset suuremman lainan, kuten asuntolainan tai remonttilainan.

Toisaalta, jos tarvitset pienemmän lainan tai et halua sitoa omaisuuttasi vakuudeksi, vakuudeton laina voi olla joustava vaihtoehto.

Vakuudeton laina sopii esimerkiksi yllättäviin menoihin tai lyhytaikaiseen rahoitustarpeeseen, kuten lomamatkaan tai kodin elektroniikan päivitykseen.

Yhteenveto vakuudettomista ja vakuudellisista lainoista

Vakuudelliset ja vakuudettomat matalakorkolainat ovat erilaisia vaihtoehtoja, joista voit valita juuri sinulle sopivan lainatyypin.

Vakuudellinen laina tarjoaa edullisemman koron, kun taas vakuudettomassa lainassa et tarvitse vakuuksia, mutta saatat joutua maksamaan hieman korkeamman koron.

Ennen lainapäätöksen tekemistä, arvioi huolellisesti omat taloudelliset tarpeesi ja harkitse eri lainatyyppien etuja ja haittoja.

Vertaile eri lainanantajien tarjouksia ja valitse lopulta laina, joka sopii parhaiten taloudelliseen tilanteeseesi ja tarpeisiisi. Pienikorkoinen laina voi auttaa sinua saavuttamaan taloudelliset tavoitteesi ja toteuttamaan suunnitelmasi huolettomasti ja turvallisesti.

Pienikorkoisten lainojen vertailu ja kilpailutus

Lainan ottaminen voi olla iso päätös, ja haluat varmasti varmistaa, että valitset edullisen ja sopivan lainavaihtoehdon.

Pienikorkoinen laina voi säästää sinulle merkittävästi rahaa lainan takaisinmaksun aikana. Seuraavaksi käsittelemme pienikorkoisten lainojen vertailua ja kilpailutusta, jotta voit löytää juuri sinulle sopivan edullisen lainan.

Miksi vertailu ja kilpailutus ovat tärkeitä?

Pienikorkoisten lainojen vertailu ja kilpailutus ovat tärkeitä, koska eri lainanantajat voivat tarjota erilaisia korkoja ja lainaehtoja.

Vertailu auttaa sinua löytämään lainan, joka sopii parhaiten omiin tarpeisiisi ja taloudelliseen tilanteeseesi. Lisäksi kilpailutus antaa sinulle mahdollisuuden neuvotella paremmista ehdoista ja pienemmästä korosta.

Vertailun tärkeimmät näkökohdat

Kun vertailet pienikorkoisia lainoja, on tärkeää kiinnittää huomiota seuraaviin näkökohtiin:

 • Korko: Tarkista lainojen korot ja vertaile niitä keskenään. Pienikorkoinen laina voi tarkoittaa huomattavia säästöjä lainan takaisinmaksun aikana.
 • Lainan kulut: Kiinnitä huomiota myös muihin lainan kuluihin, kuten avausmaksuihin, tilinhoitomaksuihin tai mahdollisiin lisäkuluihin.
 • Lainan määrä ja takaisinmaksuaika: Varmista, että voit hakea juuri sinulle sopivaa lainasummaa ja että takaisinmaksuaika on riittävän joustava taloudellisen tilanteesi mukaan.
 • Lainaehtojen joustavuus: Tutustu lainaehtoihin ja selvitä, onko lainassa mahdollisuus lyhennysvapaisiin tai mahdollisuus tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä.

Kilpailutuksen merkitys

Kun olet löytänyt muutamia potentiaalisia lainanantajia, on aika kilpailuttaa lainat.

Kilpailutuksen avulla voit pyytää henkilökohtaisia lainatarjouksia ja neuvotella paremmista ehdoista.

Lainanantajat tekevät tarjouksensa yksilöllisen luottoluokituksesi ja taloudellisen tilanteesi perusteella, joten saat tarkemman kuvan siitä, millaisia korkoja ja ehtoja he voivat tarjota juuri sinulle.

Kilpailutus kannattaa, sillä se ei sido sinua mihinkään, ja saatat yllättyä positiivisesti, kuinka paljon voit säästää pienemmällä korolla. Lisäksi kilpailutus voi auttaa sinua neuvottelemaan lainasta parempia ehtoja ja joustavampaa takaisinmaksuaikaa.

Mistä vertailu ja kilpailutus kannattaa aloittaa?

Vertailun ja kilpailutuksen aloittaminen on helppoa, sillä useat verkkopalvelut tarjoavat vertailutyökaluja, joilla voit vertailla eri lainanantajien tarjouksia. Syöttämällä tarvittavat tiedot, saat nopeasti selville, millaisia korkoja ja ehtoja eri lainanantajat voivat tarjota sinulle.

Lisäksi voit ottaa yhteyttä suoraan pankkeihin ja rahoituslaitoksiin ja pyytää heiltä henkilökohtaisia lainatarjouksia. Näin saat tarkemman kuvan siitä, millaisia korkoja ja ehtoja voit odottaa juuri omassa tilanteessasi.

Pienikorkoisten lainojen vertailu ja kilpailutus ovat tärkeitä askelia edullisen lainan löytämisessä.

Vertailun avulla voit löytää lainan, joka sopii parhaiten taloudelliseen tilanteeseesi ja tarpeisiisi. Kilpailutus puolestaan antaa sinulle mahdollisuuden neuvotella paremmista ehdoista ja pienemmästä korosta.

Muista kiinnittää huomiota lainan korkoon, muihin kuluihin, lainasummaan, takaisinmaksuaikaan ja lainaehtoihin.

Huolellisen vertailun ja kilpailutuksen avulla voit saada edullisen lainan, joka auttaa sinua saavuttamaan taloudelliset tavoitteesi ja toteuttamaan unelmasi ilman liiallisia kustannuksia.