Joustoluotto vertailussa: Mistä löytyy halvin ja paras (2024)

Joustoluotto on monipuolinen ja joustava rahoitusmuoto, joka tarjoaa taloudellista liikkumavaraa juuri silloin kun sitä tarvitaan.

Tämä luottotyyppi mahdollistaa nopean pääsyn rahoitukseen ilman monimutkaisia hakuprosesseja.

Meillä joustoluoton kilpailuttaminen onnistuu vaikka heti ilmaiseksi ihan ilman vakuuksia 500 – 60 000 euron väliltä.

Yksi hakemus lainanvälittäjälle riittää, sillä hakemuksesi välittyy yli 20 pankille suoraan.

Lainasummat:1000 - 60 000 €

Laina-aika:12 - 180 kk

Korko:4 - 20 %

 • Suomen suosituin lainojen kilpailutus
 • Vakuudettomat lainat pankeilta
 • Kilpailuttaa järjestely ja yhdistelylainat

Lainasummat:500 - 60 000 €

Laina-aika:1 - 240 kk

Korko:4,16 - 20 %

 • Suomen johtava lainavertailu
 • TV:stä tuttu ja täysin suomalainen
 • Pienet ja suuret lainat nopeasti tilille

Lainasummat:500 - 60 000 €

Laina-aika:12 - 180 kk

Korko:4,5 - 20 %

 • Lainapäätös keskimäärin heti
 • Jopa 26 pankin & rahoituslaitoksen kilpailutus
 • Lainaa ilman vakuuksia alkaen 600 €/kk-tuloilla

Lainasummat:500 - 60 000 €

Laina-aika:12 - 180 kk

Korko:5,45 - 19,02 %

 • Keskimäärin edulliset lainan korot
 • Uusi Lainavertailuun päässyt palvelu
 • Kilpailuttaa yli 20 pankkia nopeasti

Lainasummat:1000 - 60 000 €

Laina-aika:12 - 180 kk

Korko:4,41 - 20 %

 • Tarjoaa markkinoiden parhaimpia korkoja ja lainaehtoja
 • Mahdollistaa tuloturvavakuutuksen
 • Kilpailuttaa lähes kaikki tarjolla olevat pankit

Lainasummat:1 - 4000 €

Laina-aika:3 - 54 kk

Korko:- 15 %

 • Luottokortin tapainen joustoluotto
 • Rahat tilille poikkeuksellisesti kellon ympäri
 • Erikoistunut pienempiin 1-4000 € lainoihin

Lainasummat:500 - 60 000 €

Laina-aika:12 - 180 kk

Korko:4,5 - 20 %

 • Lähes kaikkien lainapalveluiden kilpailutus
 • Löydä ilmaiseksi edullinen lainatarjous
 • Maksu tilille jo päivän sisällä

Lainasummat:1000 – 50 000 €

Laina-aika:60 - 144 kk

Korko:6,77 – 15 %

 • Jopa 2 maksuvapaata kuukautta vuodessa
 • Valinnainen maksuvakuutus
 • Voit liittää rinnakkaishakijan lainaan

Mistä tiedän, mikä on halvin joustoluotto?

Tällä sivulla syvennymme joustoluoton käsitteeseen eli löydät myös tämän informaation. Lisäksi kerromme sen edut ja haitat sekä miten voit oikein hyödyntää tätä rahoitusvälinettä taloutesi hallinnassa parhaalla mahdollisella tavalla.

Lue eteenpäin saadaksesi kattavaa tietoa joustoluotoista ja niiden mahdollisuuksista antaa taloudelle pientä piristystä edullisesti (pienellä korolla).

Mikä on nopea joustoluotto?

joustoluotto nopeastiNopea joustoluotto pankista netin kautta haettuna on erityinen lainamuoto muiden joukossa, joka tarjoaa nopean ja kätevän tavan saada rahoitusta välittömästi tai heti (puhutaan kuitenkin yleensä tunneista).

Tämä luottotyyppi on suosittu, koska se mahdollistaa nopean pääsyn varoille äkillisten taloudellisten tarpeiden ilmetessä.

Nopea joustoluotto ilman takaajia pankista toimii yleensä siten, että voit tehdä verkkohakemuksen tai lähettää tekstiviestin, ja saat päätöksen lainan myöntämisestä muutamissa minuuteissa.

Kun lainapäätös on myönteinen, voit siirtää tarvitsemasi määrän rahaa tilillesi välittömästi.

Useimmiten tätä luottotyyppiä tarjoavat rahoituslaitokset eivät vaadi vakuuksia tai takaajia, mikä nopeuttaa prosessia entisestään.

Nopea joustoluotto helposti voi auttaa käsittelemään äkillisiä menoja, kuten yllättäviä laskuja tai korjaustarpeita, ja se tarjoaa joustavuutta talouden hallintaan.

On tärkeää huomata, että nopean joustoluoton käyttäjän tulisi olla vastuullinen ja varmistaa, että hän kykenee maksamaan lainan takaisin sovitusti, koska tähän luottotyyppiin voi liittyä korkeampia korkokustannuksia.

Joustoluoton edut ja haitat

Joustoluotot voivat olla hyödyllisiä talouden hallinnassa, mutta niiden käytössä on myös sekä etuja että haittoja. Tässä on joitakin tärkeimpiä etuja ja haittoja:

Edut

Joustoluoton keskeisimpiin etuihin lukeutuvat:

 • Joustavuus: Joustoluotot tarjoavat joustavuutta talouden hallintaan. Voit nostaa lainaa tarpeen mukaan, kun taas maksat vain käytöstä.
 • Nopeus: Nopea päätöksenteko ja rahojen siirto tekevät joustoluotoista hyvän vaihtoehdon äkillisiin rahantarpeisiin, eli kyllä, joustoluotto heti onnistuu.
 • Ei vakuuksia tai takaajia: Useimmat joustoluotot ovat vakuudettomia, joten et tarvitse omaisuutta vakuudeksi, eikä sinun tarvitse hankkia takaajaa.
 • Lyhennysvapaat kuukaudet: Jotkut joustoluotot voivat tarjota lyhennysvapaita kuukausia, mikä voi olla hyödyllistä talouden suunnittelussa.

Haitat

Joustoluotoissa on luonnollisesti myös negatiivisia puolia, joista tässä keskeisimmät:

 • Korkeammat kustannukset: Joustoluottojen vuosikorot voivat olla korkeammat kuin perinteisten lainojen, mikä voi tehdä niistä kalliimpia pitkällä aikavälillä.
 • Houkutus ylilainaukseen: Helppo saatavuus voi houkutella ylilainaukseen ja johtaa talousongelmiin (Takuusäätiön neuvonta auttaa, jos olet ajautumassa ongelmiin).
 • Lyhyet takaisinmaksuajat: Joustoluotot voivat vaatia nopeaa takaisinmaksua, mikä saattaa aiheuttaa paineita talousbudjetille.
 • Korkomuutokset: Jotkin joustoluotot perustuvat vaihtuvaan korkoon, mikä voi tehdä kuukausimaksuista epävakaampia.

Kaiken kaikkiaan joustoluotto heti voi olla hyödyllinen talouden työkalu, mutta sen käyttö vaatii harkintaa ja vastuullisuutta, eli älä ylilainaa.

Ennen kuin otat joustoluoton, on tärkeää vertailla eri vaihtoehtoja ja varmistaa, että ymmärrät lainaehtosi ja pystyt maksamaan sen takaisin sovitusti.

Kuka voi hakea joustoluottoa?

Joustoluottoa voivat hakea yleensä kaikki taloudelliset tilanteet huomioon ottaen, mutta vaatimukset voivat vaihdella luotonmyöntäjän ja lainatuotteen mukaan.

vaatimuksetYleisimmät vaatimukset joustoluoton hakijoille sisältävät seuraavat:

 1. Ikä: Hakijan tulee yleensä olla vähintään 18-vuotias. Joillakin luotonmyöntäjillä ikäraja voi olla myös korkeampi, esimerkiksi 20 tai 21 vuotta.
 2. Säännölliset tulot: Useimmat luotonmyöntäjät edellyttävät hakijalta säännöllisiä tuloja. Tulot voivat tulla esimerkiksi palkasta, eläkkeestä tai muista vakituisista tuloista.
 3. Luottokelpoisuus: Luotonmyöntäjä tarkistaa hakijan luottokelpoisuuden tarkistamalla luottotiedot. Hakijalla ei saa olla aktiivisia maksuhäiriömerkintöjä.
 4. Asuinmaa: Monilla luotonmyöntäjillä on rajoituksia siitä, mihin maahan he myöntävät joustoluottoja. Hakijan tulee yleensä asua Suomessa.
 5. Tunnistautumistavat: Hakijalta saatetaan vaatia suomalaista pankkitiliä ja verkkopankkitunnuksia tunnistautumista varten.

On tärkeää huomata, että eri luotonmyöntäjät voivat asettaa vaihtelevia vaatimuksia, ja joustoluottojen ominaisuudet ja vaatimukset voivat vaihdella suuresti. Siksi on suositeltavaa vertailla eri luotonmyöntäjien tarjouksia ja lukea tarkkaan lainaehdot ennen joustoluoton hakemista.

Joustoluoton hakijan on myös oltava vastuullinen ja varmistettava, että hän pystyy maksamaan luoton takaisin sovitusti.

8 askelta joustoluoton hakemiseen

Joustoluoton hakeminen voi vaihdella hieman luotonmyöntäjästä riippuen, mutta yleiset vaiheet joustoluoton hakemisessa ovat seuraavat:

 1. Vertaile luotonmyöntäjiä: Vertaile eri luotonmyöntäjiä ja heidän tarjoamiaan joustoluottoja. Kiinnitä erityistä huomiota korkoihin, kustannuksiin ja luoton ehtoihin, kuten takaisinmaksuaikaan.
 2. Valitse sopiva luotonmyöntäjä: Valitse luotonmyöntäjä, jonka tarjoama vakuudeton joustoluotto vastaa tarpeitasi ja taloudellista tilannettasi.
 3. Täytä lainahakemus: Mene valitsemasi luotonmyöntäjän verkkosivustolle ja täytä heidän tarjoama lainahakemus. Sinulta pyydetään yleensä henkilökohtaisia tietoja, kuten nimi, osoite, syntymäaika, tulotiedot ja pankkitilin tiedot.
 4. Tunnistaudu: Useimmissa tapauksissa sinun on tunnistauduttava pankkitunnuksillasi. Tämä tapahtuu yleensä verkkopankin kautta, ja se varmistaa henkilöllisyytesi.
 5. Lainapäätös: Luotonmyöntäjä käsittelee hakemuksesi ja tekee päätöksen lainan myöntämisestä. Saat lainapäätöksen yleensä melko nopeasti, usein muutamissa minuuteissa.
 6. Hyväksy tarjous: Jos saat myönteisen lainapäätöksen, sinulle tarjotaan yleensä tiettyä luottorajaa. Voit hyväksyä tai hylätä tarjouksen.
 7. Tee nostoja tarpeen mukaan: Kun olet hyväksynyt joustoluottotarjouksen, sinulla on käytössäsi tietty luottoraja, ja voit tehdä nostoja tarpeen mukaan. Voit siirtää rahaa omalle pankkitilillesi tai käyttää sitä muuhun tarkoitukseen.
 8. Takaisinmaksu: Muista takaisinmaksaa joustoluotto sovittujen ehtojen mukaisesti. Ylimääräiset nostot voivat lisätä luoton kustannuksia, joten ole vastuullinen rahan käytössä.

On tärkeää lukea huolellisesti lainaehdot ja ymmärtää joustoluoton kustannukset ennen sen hakemista.

Varmista myös, että pystyt hoitamaan joustoluoton takaisinmaksut sovitusti, jotta vältät mahdolliset ongelmat luoton takaisinmaksussa (ongelmat ovat olleet jo vuosia hienoisessa kasvussa).

Vakuudeton joustoluotto netistä nopeasti

vakuudetonVakuudeton joustoluotto on laina, joka myönnetään ilman erillistä vakuutta tai panttia.

Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse asettaa omaisuuttasi, kuten kiinteistöä tai ajoneuvoa, lainan vakuudeksi. Sen sijaan luotonmyöntäjä arvioi luottokelpoisuutesi ja taloudellisen tilanteesi perusteella, ja päätöksen perusteella myöntää sinulle joustoluottorajan.

Vakuudettoman joustoluoton ominaisuuksiin kuuluvat:

 • Joustavuus: Voit nostaa ja maksaa takaisin lainaa tarpeidesi mukaan, kunhan pysyt luottorajan puitteissa. Tämä tarjoaa joustavuutta taloudenhallintaan.
 • Ei vakuutta: Sinun ei tarvitse asettaa omaisuuttasi vakuudeksi, mikä tarkoittaa, että omaisuuttasi ei käytetä luoton vakuutena. Tämä voi olla houkutteleva vaihtoehto, jos et halua tai voit asettaa omaisuuttasi alttiiksi.
 • Korot ja kulut: Vakuudettoman joustoluoton korot ja kulut vaihtelevat luotonmyöntäjien välillä. On tärkeää verrata eri vaihtoehtoja ja valita luotonmyöntäjä, joka tarjoaa kilpailukykyiset hinnat.
 • Luottoraja: Sinulle myönnetään tietty luottoraja, jonka puitteissa voit tehdä nostoja. Luottorajan suuruus perustuu yleensä luottokelpoisuuteesi ja muihin taloudellisiin tekijöihin.
 • Takaisinmaksu: Joustoluottoa maksetaan takaisin sovitun takaisinmaksusuunnitelman mukaisesti. Maksuerät sisältävät korkojen ja mahdollisten kulujen lisäksi pääoman takaisinmaksun.

Vakuudeton joustoluotto voi tarjota taloudellista liikkumavaraa ja joustavuutta yllättävien menojen kattamiseen tai suunnitellun projektin rahoittamiseen.

Kuten kaikkien lainojen kohdalla, on tärkeää suunnitella takaisinmaksusuunnitelma ja varmistaa, että pystyt hoitamaan maksut sovitusti.

Joustoluotto vs. luottokortti vertailu

Joustoluotto ja luottokortti ovat molemmat joustavia taloudellisia välineitä, mutta niillä on omat ominaisuutensa ja sovelluskohteensa. Tässä on vertailu joustoluoton ja luottokortin välillä:

Joustoluotto

Tässä joustoluoton suurimpia eroja luottokorttiin nähden:

Kertalaina vs. jatkuva laina: Joustoluotto on yleensä kertaluontoinen laina, joka myönnetään tietyllä luottorajalla. Voit tehdä nostoja tarpeen mukaan ja maksaa takaisin sovitun ajan kuluessa. Luottokortti puolestaan on jatkuva laina, jonka voit maksaa takaisin osissa tai kokonaan joka kuukausi.

Korko ja kulut: Joustoluoton korko ja kulut voivat vaihdella, ja ne määräytyvät luotonmyöntäjän ehdoilla. Yleensä joustoluoton korot voivat olla hieman matalampia kuin luottokortin korot, mutta tämä vaihtelee.

Käyttötarkoitus: Joustoluotto soveltuu yleensä suurempien hankintojen rahoittamiseen, kuten auton ostoon tai kodin remontointiin. Se tarjoaa joustavuutta ja mahdollisuuden nostaa suurempia summia kerralla. Luottokortti puolestaan on kätevä pienempiin päivittäisiin ostoksiin ja maksutapahtumiin.

Luottokortti

Luottokortti taas osaltaan eroaa joustoluotosta seuraavilla tavoilla:

Pienemmät päivittäiset ostokset: Luottokortti sopii hyvin pienempiin päivittäisiin ostoksiin, lounaisiin, matkustamiseen ja muihin rutiinitapahtumiin. Se tarjoaa kätevän tavan maksaa ja on kompakti kantaa mukana.

Kuukausittainen takaisinmaksu: Luottokorttia käytettäessä sinun on yleensä maksettava kuukausittaiset laskut. Voit maksaa laskun kokonaan tai osissa. Jos maksat koko laskun eräpäivään mennessä, et yleensä maksa korkoa.

Pienet luottorajat: Luottokortin myöntäjät määrittelevät yleensä pienemmät luottorajat verrattuna joustoluottoon. Tämä voi rajoittaa suurten hankintojen tekemistä.

Yhteenveto – joustoluotto vai luottokortti

Valinta joustoluoton ja luottokortin välillä riippuu tarpeistasi ja käyttötarkoituksestasi. Jos tarvitset joustoa suurten hankintojen rahoittamiseen, joustoluotto voi olla parempi vaihtoehto.

Luottokortti on kätevä päivittäisissä ostoksissa ja tarjoaa mahdollisuuden jakaa maksut useille kuukausille.

On tärkeää vertailla näitäkin vaihtoehtoja ja valita se – tai molemmat -, joka sopii parhaiten omaan taloudelliseen tilanteeseesi ja tarpeisiisi.

Yleensä auki oleva joustoluotto ennalta sovitulla korolla ja luottokortti (Visa tai Mastercard ilman vuosimaksua) on molemmat hyvä olla olemassa!

Joustoluottojen vertailu pankkien ja lainanmyöntäjien välillä

Joustoluottovertailu eri lainanmyöntäjien välillä on erittäin tärkeää, eli vertaa siis pankit ja lainapalvelut halvimman koron löytääksesi.

Ja tietenkin myös, että voit löytää parhaan ja edullisimman joustoluotto vaihtoehdon omiin tarpeisiisi.

Tässä muutamia tekijöitä, joita kannattaa harkita joustoluottoja vertaillessasi:

Joustoluoton korko ja kulut

Korko on yksi tärkeimmistä tekijöistä, jotka vaikuttavat joustoluoton kokonaiskustannuksiin. Eri lainanmyöntäjillä voi olla erilaisia korkotarjouksia, joten vertaile niitä huolellisesti.

Lisäksi kiinnitä huomiota mahdollisiin lisäkuluihin, kuten kuukausi- ja vuosimaksuihin.

Joustoluoton luottoraja

Joustoluoton myöntäjät asettavat yleensä maksimiluottorajan, eli sen summan, jonka voit nostaa.

Vertaile eri lainanmyöntäjien luottorajoja ja valitse sellainen, joka vastaa rahoitustarpeitasi.

Takaisinmaksu ja sen ehdot

Tarkista takaisinmaksuehdot, kuten maksuajan pituus ja mahdolliset takaisinmaksusuunnitelmat. Eri lainanmyöntäjät voivat tarjota erilaisia vaihtoehtoja joustoluottojen takaisinmaksuun.

Käyttömahdollisuudet

Tutki, missä ja miten voit käyttää joustoluottoa. Voiko sitä käyttää nostona tililtä vai tarvitsetko fyysisen luottokortin?

Käytön helppous voi olla tärkeä tekijä valinnassa.

Hakuprosessi

Vertaile myös hakuprosesseja eri lainanmyöntäjien välillä, vaikka nykyään ne ovat käytännössä melkein samanlaiset. Ainoastaan pankin vakuudeton joustoluotto saattaa vaatia enemmän tietoja.

Kun valitset lainanvälittäjä -palvelun, täytät sitä paitsi vain yhden lainahakemuksen ja saat monta tarjousta.

Joissakin tapauksissa hakeminen on nopeampaa ja helpompaa kuin toisissa.

Asiakaspalvelu

Hyvä asiakaspalvelu on tärkeä tekijä, jos kohtaat ongelmia tai tarvitset apua joustoluoton kanssa.

Tarkista, millaista asiakastukea lainanmyöntäjät tarjoavat.

Joustoluoton kilpailutus

Voit myös käyttää lainojen vertailusivustoja ja -palveluita, jotka auttavat sinua vertailemaan eri lainanmyöntäjien tarjouksia nopeasti.

Joustoluoton kilpailuttaminen kannattaa aina, sillä asettamalla lainanantajat samalla viivalle keskenään, voit saada heidät laskemaan korkojaan.

Yhteenvetona, joustoluottojen vertailu sekä kilpailutus vaatii huolellisuutta ja harkintaa sekä tarkkaa silmää.

Kiinnitä erityistä huomiota korkoihin, kuluihin ja takaisinmaksuehtoihin, jotka vaikuttavat siihen, kuinka edullinen ja sopiva joustoluotto on omiin tarpeisiisi.