Lainanvälittäjät vertailussa – Löydä paras lainanvälityspalvelu 2024

Lainanvälittäjät voivat olla arvokkaita kumppaneita, kun etsit parasta lainatarjousta omiin rahoitustarpeisiisi. Lainanvälitys -palveluiden tehtävänä on vertailla eri lainantarjoajien tarjouksia puolestasi ja auttaa sinua löytämään kilpailukykyisimmän lainan.

Katso alapuolelta, mistä paras lainanvälitys löytyy helposti. Tämän vuoden parhaimmiston nimet ovat heti ensimmäiset neljä taulukossa, joista Sortter on ollut ehdottomasti paras suorittaja. Valinta on kuitenkin teidän.

Lainasummat:1000 - 60 000 €

Laina-aika:12 - 180 kk

Korko:4 - 20 %

 • Suomen suosituin lainojen kilpailutus
 • Vakuudettomat lainat pankeilta
 • Kilpailuttaa järjestely ja yhdistelylainat

Lainasummat:500 - 60 000 €

Laina-aika:1 - 240 kk

Korko:4,16 - 20 %

 • Suomen johtava lainavertailu
 • TV:stä tuttu ja täysin suomalainen
 • Pienet ja suuret lainat nopeasti tilille

Lainasummat:500 - 60 000 €

Laina-aika:12 - 180 kk

Korko:4,5 - 20 %

 • Lainapäätös keskimäärin heti
 • Jopa 26 pankin & rahoituslaitoksen kilpailutus
 • Lainaa ilman vakuuksia alkaen 600 €/kk-tuloilla

Lainasummat:500 - 60 000 €

Laina-aika:12 - 180 kk

Korko:5,45 - 19,02 %

 • Keskimäärin edulliset lainan korot
 • Uusi Lainavertailuun päässyt palvelu
 • Kilpailuttaa yli 20 pankkia nopeasti

Lainasummat:1000 - 60 000 €

Laina-aika:12 - 180 kk

Korko:4,41 - 20 %

 • Tarjoaa markkinoiden parhaimpia korkoja ja lainaehtoja
 • Mahdollistaa tuloturvavakuutuksen
 • Kilpailuttaa lähes kaikki tarjolla olevat pankit

Lainasummat:1 - 4000 €

Laina-aika:3 - 54 kk

Korko:- 15 %

 • Luottokortin tapainen joustoluotto
 • Rahat tilille poikkeuksellisesti kellon ympäri
 • Erikoistunut pienempiin 1-4000 € lainoihin

Lainasummat:500 - 60 000 €

Laina-aika:12 - 180 kk

Korko:4,5 - 20 %

 • Lähes kaikkien lainapalveluiden kilpailutus
 • Löydä ilmaiseksi edullinen lainatarjous
 • Maksu tilille jo päivän sisällä

Lainasummat:1000 – 50 000 €

Laina-aika:60 - 144 kk

Korko:6,77 – 15 %

 • Jopa 2 maksuvapaata kuukautta vuodessa
 • Valinnainen maksuvakuutus
 • Voit liittää rinnakkaishakijan lainaan

Tämä artikkeli keskittyy lainanvälittäjiin ja niiden vertailuun, jotta voit tehdä perustellun päätöksen taloudellisesta tulevaisuudestasi.

Jatkamme seuraavaksi tärkeisiin näkökohtiin ja vinkkeihin, jotka auttavat sinua löytämään juuri sinulle sopivan lainanvälittäjän.

Lainanvälittäjät: Niiden tehtävät ja tärkeys lainan haussa

Lainan hakeminen voi olla monimutkainen prosessi, jos siitä tekee sellaisen, erityisesti kun tarjolla on lukuisia eri lainantarjoajia ja myös muita rahoitusvaihtoehtoja.

lainanvälittäjän tehtävätTässä tilanteessa lainanvälittäjät astuvat kuvaan ja ne tekevät lainaamista huomattavasti helpompaa.

Lainanvälittäjien rooli ja merkitys lainan haussa ovat merkittäviä, ja ne voivat auttaa sinua löytämään parhaan mahdollisen lainatarjouksen yksilöllisiin taloudellisiin tarpeisiin.

Seuraavaksi kerromme vähän tarkemmin lainanvälittäjien tehtäviä, niiden tarjoamia etuja ja sitä, miksi ne ovat todella usein avain onnistuneeseen lainan löytämiseen.

Lainanvälittäjien perustehtävät

Lainanvälittäjät toimivat välittäjinä lainanottajan ja eri lainantarjoajien välillä. Heidän tehtävänsä on helpottaa lainan hakuprosessia ja tarjota asiantuntemustaan asiakkaan hyödyksi.

Tässä on joitakin keskeisiä tehtäviä, joita lainanvälittäjät suorittavat:

 • Lainavaihtoehtojen vertailu: Lainanvälittäjät vertailevat eri lainantarjoajien tarjouksia ja ehtoja asiakkaan puolesta. Tämä säästää aikaa ja vaivaa, kun sinun ei tarvitse itse selata lukuisia lainasivustoja.
 • Asiakkaan tarpeiden kartoitus: Lainanvälittäjät keskustelevat asiakkaan kanssa saadakseen selville tämän taloudelliset tarpeet ja tavoitteet. Näin he voivat suositella sopivimpia lainavaihtoehtoja.
 • Hakemuksen laadinta: Lainanvälittäjät auttavat asiakkaita täyttämään lainahakemukset ja varmistavat, että ne ovat asianmukaisesti täytettyjä ja dokumentoituja.
 • Neuvottelut lainantarjoajien kanssa: Lainanvälittäjät voivat neuvotella lainaehtoja ja korkoja asiakkaan puolesta pyrkien saamaan parhaan mahdollisen tarjouksen.
 • Toimiminen linkkinä asiakkaan ja lainantarjoajien välillä: He helpottavat viestintää asiakkaan ja lainantarjoajien välillä, mikä voi olla erityisen hyödyllistä lainan hyväksymisprosessin aikana.

Lainanvälittäjien tärkeys lainan haussa

Lainanvälittäjien merkitys lainan haussa on useita:

 1. Aika- ja vaivansäästö: Lainanvälittäjät tekevät raskasta työtä puolestasi, mikä säästää sinulta aikaa ja vaivaa. He hoitavat vertailun ja hakuprosessin, jolloin voit keskittyä muihin tärkeisiin asioihin.
 2. Asiantuntemus: Lainanvälittäjät tuntevat lainamarkkinat ja lainatuotteet hyvin. Heidän asiantuntemuksensa avulla voit tehdä parempia päätöksiä lainasi suhteen.
 3. Paremmat tarjoukset: Lainanvälittäjillä on usein pääsy erityisiin lainatarjouksiin ja alennettuihin korkoihin, jotka eivät ehkä ole yleisesti saatavilla.
 4. Räätälöidyt ratkaisut: He voivat auttaa sinua löytämään lainan, joka vastaa juuri sinun tarpeitasi ja taloudellista tilannettasi.

Kaiken kaikkiaan lainanvälittäjät voivat tehdä lainan hausta helpompaa, nopeampaa ja taloudellisesti edullisempaa.

On kuitenkin tärkeää valita luotettava ja kokenut lainanvälittäjä, joka pitää sinun etusi ensimmäisenä.

Lainan hakeminen voi olla suuri päätös, ja oikeanlainen ammattilainen voi auttaa sinua tekemään sen onnistuneesti.

Miten vertailla lainanvälittäjiä oikein?

vertailu oikeinKun olet päättänyt hakea lainaa, yksi keskeinen askel on löytää luotettava ja pätevä lainanvälittäjä, joka auttaa sinua saamaan parhaan mahdollisen lainatarjouksen.

Lainanvälittäjät voivat olla erinomainen apu lainanhakuprosessissa, mutta niiden vertaileminen oikein on avain onnistuneeseen lainan hankintaan.

Tässä osiossa käsitellään, miten voit vertailla lainanvälittäjiä tehokkaasti ja tehdä valinnan, joka sopii parhaiten omiin taloudellisiin tarpeisiisi.

Selvitä lainan tarpeen määrä ja millaista korkoa tavoittelet

Ennen kuin aloitat lainanvälittäjien vertailun, sinun on ymmärrettävä omat tarpeesi ja tavoitteesi. Mieti seuraavia kysymyksiä:

 • Kuinka suurta lainasummaa tarvitset?
 • Minkä tyyppistä lainaa olet hakemassa (esim., ketterä asuntolaina, halvin yhdistelylaina, napakka kulutusluotto, menevä autolaina)?
 • Mikä on taloudellinen tilanteesi ja maksukykysi?
 • Millainen lainan takaisinmaksuaikataulu sopii sinulle parhaiten?

Kun olet selkeyttänyt tarpeesi ja tavoitteesi, voit paremmin arvioida, mikä lainanvälittäjä tarjoaa sinulle sopivimmat vaihtoehdot ja käytä lainavertailua tässä apuvälinee. Etenkin, kun olet saanut lainatarjoukset näkyviin.

Lue lainanvälittäjä kokemuksia

Yksi tärkeimmistä tekijöistä lainanvälittäjän valinnassa on heidän kokemuksensa ja maineensa. Tutki, kuinka kauan he ovat toimineet alalla ja millaisia asiakasarvosteluja he ovat saaneet.

Hyvämaineiset ja pitkään toimineet lainanvälittäjät ovat yleensä turvallinen valinta.

Vertaile kustannuksia ja palkkioita

kustannuksetLainanvälittäjät saattavat veloittaa erilaisia palkkioita ja kuluja palveluistaan. Ole tarkkana näiden kustannusten suhteen ja vertaile eri lainanvälittäjien maksuja.

Katso erityisesti niiden palkkioita lainan kilpailutuksesta ja mahdollisia muita kustannuksia, jotka voivat olla korkeintaan 150 euroa vuodessa koron päälle. Suorita siis perusteellinen lainavertailu tässä samalla ja löydät varmasti erinomaisen lainan.

Tarkista lainavalikoima

Eri lainanvälittäjillä voi olla erilaisia lainavalikoimia ja pääsy eri lainantarjoajiin.

Varmista, että lainanvälittäjä pystyy tarjoamaan sinulle lainoja useilta eri lainantarjoajilta, jotta sinulla on laajempi valikoima vaihtoehtoja.

Pyydä tarjouksia ja vertaa niitä keskennään

Kun olet tunnistanut muutaman potentiaalisen lainanvälittäjän, ota yhteyttä heihin ja pyydä lainatarjouksia.

Vertaile näitä tarjouksia huolellisesti ja kiinnitä erityistä huomiota korkoihin, lainaehtoihin ja muihin kustannuksiin.

Älä pelkää kysyä kysymyksiä tai neuvotella paremmista tarjouksista ja valitse aina matalakorkoisin laina (todellinen vuosikorko!)

Arvioi asiakaspalvelu ja ammattitaito

Hyvä asiakaspalvelu ja ammattitaitoinen henkilökunta ovat myös tärkeitä tekijöitä lainanvälittäjän valinnassa.

Keskustele heidän kanssaan ja arvioi, kuinka hyvin he pystyvät vastaamaan kysymyksiisi ja auttamaan sinua prosessin eri vaiheissa.

Tee päätös oikean lainanvälittäjän puolesta

Kun olet vertaillut eri lainanvälittäjiä ja arvioinut niiden tarjouksia, tee päätös siitä, kenen kanssa haluat työskennellä. Muista, että valitsemasi lainanvälittäjä voi vaikuttaa siihen, millaisen lainatarjouksen saat, joten tee päätös huolellisesti.

Lainanvälittäjän valinta voi olla avain onnistuneeseen lainan hankintaan. Tehokas vertailu auttaa sinua löytämään luotettavan kumppanin, joka auttaa sinua saamaan parhaan mahdollisen lainatarjouksen yksilöllisiin tarpeisiisi.

Lainanvälittäjien vertailun kannalta tärkeimmät tekijät

Kun olet päättänyt käyttää lainanvälittäjän palveluita lainan hankinnassa, seuraava askel on valita oikea lainanvälittäjä.

Vertailun kannalta on tärkeää kiinnittää huomiota useisiin avaintekijöihin, jotka auttavat sinua tekemään tietoisen päätöksen ja löytämään parhaan mahdollisen lainanvälittäjän omiin tarpeisiisi.

Seuraavaksi tarkastellaan lainanvälittäjien vertailun kannalta tärkeimpiä tekijöitä.

Lainanvälittäjän kokemus vuosina ja maineen huomioon ottaminen

Yksi ensimmäisistä tekijöistä, jotka sinun tulisi ottaa huomioon, on lainanvälittäjän kokemus ja maine.

Kauan alalla toimineet ja hyvän maineen omaavat lainanvälittäjät ovat yleensä turvallisempia valintoja. Voit tarkistaa heidän kokemuksensa, asiakasarvostelut ja mahdolliset palkinnot, jotka he ovat saaneet palvelustaan.

Tarjottavat lainatyypit

Eri lainanvälittäjät voivat erikoistua eri lainatyyppeihin, mutta meidän tapauksessa lainanvälitys on kohdistunut kulutusluottoihin.

On tärkeää varmistaa, että valitsemasi lainanvälittäjä tarjoaa juuri sinun tarvitsemaasi lainaa.

Esimerkiksi, jos olet hakemassa asuntolainaa, varmista, että lainanvälittäjä on erikoistunut asuntolainoihin ja tarjoaa kilpailukykyisiä tarjouksia tällä alueella.

Asiakaspalvelun laatu

Hyvä asiakaspalvelu on olennainen tekijä onnistuneessa lainanhaussa. Ota selvää, kuinka hyvin lainanvälittäjä pystyy vastaamaan kysymyksiisi ja tarjoamaan selkeitä ohjeita.

Voit arvioida asiakaspalvelun laatua esimerkiksi lukemalla asiakasarvosteluja ja keskustelemalla lainanvälittäjän edustajien kanssa.

Lainanvälittäjän palkkiot, kustannukset ja korko

Tutki tarkkaan, mitä palkkioita ja kustannuksia lainanvälittäjä veloittaa palvelustaan. Jotkut lainanvälittäjät saattavat veloittaa kiinteän palkkion, kun taas toiset perivät palkkion lainan määrän perusteella.

Selvitä myös, milloin nämä maksut on maksettava ja kuinka ne vaikuttavat kokonaiskustannuksiin.

Korkotaso ja lainanvälittäjän tarjoamien pankkien kustannukset ovat keskeisiä tekijöitä vertailussa. Korkotasot voivat vaihdella merkittävästi eri lainanvälittäjien välillä, ja pienikin ero koroissa voi vaikuttaa lainasi kokonaiskustannuksiin pitkällä aikavälillä.

Lisäksi tarkista, mitä muita kuluja lainanvälittäjä veloittaa, kuten lainan kilpailutuksesta, alkumaksuista tai kuukausittaisista palvelumaksuista.

Lainanvälittäjän valikoima ja yhteistyökumppanit

On tärkeää tarkistaa, millaisia lainantarjoajia ja pankkeja lainanvälittäjä edustaa. Mitä laajempi valikoima heillä on, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on saada kilpailukykyinen lainatarjous.

Lainanvälittäjän laajat yhteistyökumppaniverkostot voivat avata ovia parempiin lainaehtoihin.

Lainanvälittäjän palvelun nopeus

Lainanvälittäjän palvelun nopeus voi olla ratkaiseva tekijä, jos tarvitset lainaa nopeasti.

Kysy lainanvälittäjältä, kuinka kauan keskimäärin kestää saada lainatarjous ja miten nopeasti laina voidaan hyväksyä ja maksaa.

Asiakkaiden kokemukset ja arvostelut

Älä unohda tarkistaa asiakkaiden kokemuksia ja arvosteluja valitsemastasi lainanvälittäjästä. Muiden asiakkaiden palautteet voivat antaa sinulle arvokasta tietoa siitä, millaista palvelua ja kokemusta voit odottaa.

Lainanvälittäjä yhteenveto tärkeimmistä vertailuseikoista

Lainanvälittäjän valitseminen on tärkeä päätös, joka vaikuttaa siihen, millaisen lainatarjouksen saat.

Vertailun kannalta tärkeimmät tekijät sisältävät lainanvälittäjän kokemuksen, tarjottavat lainatyypit, korkotason ja kustannukset, asiakaspalvelun laadun, palkkiot, yhteistyökumppanit, palvelun nopeuden ja asiakkaiden kokemukset.

Huolellisen vertailun avulla voit löytää luotettavan kumppanin, joka auttaa sinua saamaan parhaan mahdollisen lainatarjouksen omiin tarpeisiisi.