Autolaina ja kokemuksia sen vertailusta – Kilpailuta halvin autolainatarjous

Autolaina on yksinkertaisesti rahoitusmuoto, jonka avulla yksityishenkilöt tai toki myös yritykset voivat hankkia minkä tahansa ajoneuvon, yleensä toki juuri sen auton, mutta miksei myös moottoripyörän, veneen tai muun ajoneuvon.

Meidän yhteistyökumppaneiden kautta voit kilpailuttaa halvimmat autolainat nopeasti yhdellä hakemuksella. Tämän mahdollistavat lainanvälittäjät, joista erityisen isossa suosiossa ovat olleet Omalaina ja Sortter.

Lainasummat:1000 - 60 000 €

Laina-aika:12 - 180 kk

Korko:4 - 20 %

 • Suomen suosituin lainojen kilpailutus
 • Vakuudettomat lainat pankeilta
 • Kilpailuttaa järjestely ja yhdistelylainat

Lainasummat:500 - 60 000 €

Laina-aika:1 - 240 kk

Korko:4,16 - 20 %

 • Suomen johtava lainavertailu
 • TV:stä tuttu ja täysin suomalainen
 • Pienet ja suuret lainat nopeasti tilille

Lainasummat:500 - 60 000 €

Laina-aika:12 - 180 kk

Korko:4,5 - 20 %

 • Lainapäätös keskimäärin heti
 • Jopa 26 pankin & rahoituslaitoksen kilpailutus
 • Lainaa ilman vakuuksia alkaen 600 €/kk-tuloilla

Lainasummat:500 - 60 000 €

Laina-aika:12 - 180 kk

Korko:5,45 - 19,02 %

 • Keskimäärin edulliset lainan korot
 • Uusi Lainavertailuun päässyt palvelu
 • Kilpailuttaa yli 20 pankkia nopeasti

Lainasummat:1000 - 60 000 €

Laina-aika:12 - 180 kk

Korko:4,41 - 20 %

 • Tarjoaa markkinoiden parhaimpia korkoja ja lainaehtoja
 • Mahdollistaa tuloturvavakuutuksen
 • Kilpailuttaa lähes kaikki tarjolla olevat pankit

Lainasummat:1 - 4000 €

Laina-aika:3 - 54 kk

Korko:- 15 %

 • Luottokortin tapainen joustoluotto
 • Rahat tilille poikkeuksellisesti kellon ympäri
 • Erikoistunut pienempiin 1-4000 € lainoihin

Lainasummat:500 - 60 000 €

Laina-aika:12 - 180 kk

Korko:4,5 - 20 %

 • Lähes kaikkien lainapalveluiden kilpailutus
 • Löydä ilmaiseksi edullinen lainatarjous
 • Maksu tilille jo päivän sisällä

Lainasummat:1000 – 50 000 €

Laina-aika:60 - 144 kk

Korko:6,77 – 15 %

 • Jopa 2 maksuvapaata kuukautta vuodessa
 • Valinnainen maksuvakuutus
 • Voit liittää rinnakkaishakijan lainaan

Autolaina, heti autorahoituksen rinnalla, on kaikista yleisin tapa rahoittaa ajoneuvon hankinta (erityisesti käytetyt autot), kun haluttuun ajoneuvoon ei ole käytettävissä tarvittavaa summaa kertamaksuna.

Autolainan edut ja haitat (kokemukset pohjana)

Autolaina on yksi yleisimmistä tavoista rahoittaa ajoneuvon hankinta, ja se voi tarjota useita etuja, mutta myös haittoja, joita on syytä harkita tarkasti ennen lainan ottamista.

autolaina etujaSeuraavaksi käsittelemme autolainan etuja ja haittoja auton tai minkä tahansa ajoneuvon hankinnan yhteydessä.

Edut autolainan ottamisessa

Tässä ne kaikista keskeisimmät edut autolainan ottamiselle:

Mahdollistaa ajoneuvon hankinnan

Yksi selkeimmistä eduista on se, että autolaina mahdollistaa ajoneuvon hankinnan silloin, kun ei ole käytettävissä tarvittavaa summaa kertamaksuna.

Tämä on erityisen hyödyllistä, kun tarvitaan luotettavaa kulkuvälinettä päivittäiseen työmatkaan tai perheen kuljetustarpeisiin.

Joustava takaisinmaksuaika

Autolainat tarjoavat usein joustavan takaisinmaksuajan, joka voi vaihdella muutamasta vuodesta useisiin vuosiin. Tämä antaa lainanottajalle (teille) mahdollisuuden valita sopivimman mahdollisen takaisinmaksuajan, joka sopii budjettiinne parhaiten.

Kiinteä korkoinen autolaina

Useimmat autolainat tarjoavat kiinteän koron, mikä tarkoittaa, että lainan korko pysyy samana koko laina-ajan. Tämä tekee budjetoinnista helpompaa, koska tiedät tarkalleen, kuinka paljon maksat korkoina joka kuukausi.

Omistusoikeus

Vaikka ajoneuvo toimii lainan vakuutena, sinulla on omistusoikeus siihen heti lainasumman maksamisen jälkeen. Tämä tarkoittaa, että voit käyttää ajoneuvoa vapaasti ja tehdä siihen muutoksia.

Haitat autolainan ottamisessa

Autolainan ottamisen haitat liittyvät lähinnä kustannuksiin, joista tässä tärkeimmät, jotka tulisi huomioida:

Korkokustannukset

autolaina korkoVaikka kiinteä korko voi olla etu, lainanottajat saattavat silti kohdata korkeat korkokustannukset, varsinkin jos luottoluokitus (positiivinen luottorekisteri 2024, Suomessa) ei ole paras mahdollinen.

Tämä voi lisätä lainan kokonaiskustannuksia merkittävästi.

Velka

Autolaina on velkaa, ja sen ottaminen tarkoittaa sitoutumista kuukausittaisiin maksuihin tietyn ajanjakson ajan. Tämä voi vaikuttaa taloudelliseen liikkumavaraan ja vaatii huolellista budjetointia.

Arvon lasku

Ajoneuvon arvo laskee yleensä ajan myötä. Tämä tarkoittaa, että saatat joutua maksamaan enemmän kuin ajoneuvo on lopulta arvoinen, jos päätät myydä sen ennen lainan takaisinmaksua.

Luottotietojen vaikutus

Autolainan ottaminen voi vaikuttaa luottotietoihisi, ja maksamattomat maksut voivat heikentää luottoluokitustasi. Tämä voi vaikuttaa tuleviin laina- ja luottopäätöksiin.

On tärkeää punnita huolellisesti autolainan edut ja haitat omien tarpeidesi ja taloudellisen tilanteesi perusteella ennen lainan ottamista. Huolellinen suunnittelu auttaa tekemään tietoisen päätöksen, joka sopii parhaiten omaan tilanteeseesi.

Kuinka vertailla tarjouksia ja löytää halvin autolaina?

vertailuKun harkitset autolainan ottamista ajoneuvon hankintaa varten, yksi tärkeimmistä asioista on vertailla eri lainantarjoajien tarjouksia ja valita aina halvin autolaina.

Autolainatarjousten vertailu auttaa sinua löytämään parhaan mahdollisen lainan, joka sopii taloudellisiin tarpeisiisi ja budjettiisi. Siksi käsittelemme seuraavaksi, kuinka voit tehokkaasti vertailla autolainatarjouksia.

Vertaile autolainan korkoja

Autolainan korko on yksi tärkeimmistä tekijöistä, jotka vaikuttavat autolainasi kokonaiskustannuksiin. Eri lainantarjoajat voivat tarjota erilaisia korkoja, joten on tärkeää vertailla niitä huolellisesti.

Kiinnitä erityistä huomiota vuosittaiseen todelliseen vuosikorkoon, joka sisältää kaikki lainaan liittyvät kustannukset. Mitä alhaisempi tämä ”APR” (lyhenne todellisesta vuosikorosta), sitä edullisempi autolaina aina aikataulussa maksettuna on.

Kun pyydät autolainaan tarjouksia, niissä on esillä kaikki seuraavat:

 1. Nimelliskorko
 2. Avausmaksu (jos on – yleensä on yli 5000 euron lainoissa)
 3. Tilinhoitopalkkiot
 4. Muut vuosittaiset (mahdolliset)

Saat siis täydellisen kuvan ja tiedät täsmälleen, mikä on autolainan tai -rahoitus korko ja erityisesti tärkein niistä eli todellinen vuosikorko. Näin löytyy lähes aina edullisin autolaina ilman vakuuksia ja takaajia.

Mieti sopiva takaisinmaksuaika autolainallesi

Takaisinmaksuaika vaikuttaa suoraan siihen, kuinka suuret kuukausittaiset maksut ovat. Lyhyempi takaisinmaksuaika voi merkitä suurempia kuukausittaisia eriä, mutta vähemmän korkokustannuksia kokonaisuudessaan.

Toisaalta pidempi takaisinmaksuaika voi pienentää kuukausittaisia eriä, mutta kasvattaa kokonaiskustannuksia korkojen vuoksi.

Valitse sellainen lainan maksuaika, joka sopii taloudelliseen tilanteeseesi ja budjettiisi täydellisesti.

Selvitä kaikki lisäkustannukset

Tarkista, onko lainaan liittyviä lisäkustannuksia, kuten lainan avausmaksuja, kuukausittaisia palvelumaksuja tai muita kuluja.

Nämä voivat lisätä lainasi kokonaiskustannuksia merkittävästi.

Tutki autolaina tarjouksien mahdollisia lisäetuja

Joissakin autolainatarjouksissa voi olla mukana lisäetuja, kuten maksuvapaita kuukausia, joustavia takaisinmaksuehtoja tai mahdollisuus saada alennusta vakuutuksista lainanottajana.

Nämä edut voivat tehdä tietyistä tarjouksista houkuttelevampia kuin toiset.

Tarkista luottotarjous

Ennen kuin teet lopullisen päätöksen autolainasta, pyydä luottotarjouksia useammalta lainantarjoajalta.

Näin voit vertailla niitä keskenään ja valita sen, joka tarjoaa ne parhaat ehdot ja kustannukset.

Huomioi omat tarpeesi

Lopuksi, kun vertailet autolaina -tarjouksia, muista ottaa huomioon omat tarpeesi ja taloudellinen tilanteesi.

Mieti, kuinka suuren laina tarvitset, millainen takaisinmaksusuunnitelma sopii sinulle parhaiten ja millaiset ehdot vastaavat odotuksiasi.

Kun olet vertaillut eri autolainatarjouksia perusteellisesti, voit tehdä tietoisen päätöksen ja valita sen, joka sopii parhaiten ajoneuvon hankintaasi.

Muista, että autolaina voi olla pitkäaikainen taloudellinen sitoumus, joten huolellinen vertailu kannattaa aina.

Autolainan kilpailutus helposti ja heti netissä

Autolainan kilpailuttaminen on fiksuin tapa säästää rahaa ja löytää paras mahdollinen autolaina tarjous oman auton hankintaan. Kilpailutusprosessi auttaa sinua vertailemaan eri lainantarjoajia ja niiden tarjoamia ehtoja, ja se voi johtaa alhaisempiin korkoihin ja parempiin lainaehtoihin.

Seuraavaksi esittelemme, kuinka voit kilpailuttaa autolainasi ja saada parhaan mahdollisen tarjouksen.

Selvitä tarpeesi ja budjettisi

Ennen kuin aloitat autolainan kilpailutuksen, on tärkeää selvittää, kuinka paljon lainaa tarvitset ja millaiset takaisinmaksuehdot sopivat taloudelliseen tilanteeseesi.

Määritä realistinen budjetti ja harkitse, kuinka kauan olet valmis sitoutumaan lainan takaisinmaksuun. Tämä auttaa sinua kohdistamaan kilpailutuksen oikein.

Vertaile lainantarjoajia: suositus kohdistuu lainanvälittäjiin

Seuraavaksi sinun tulee kerätä tarjouksia eri lainantarjoajilta. Voit tehdä tämän ottamalla yhteyttä lainanvälittäjiin, pankkeihin, luottolaitoksiin, verkkopankkeihin ja muihin rahoituslaitoksiin.

Voit myös käyttää ”nettilainavertailupalveluita” tai edellä mainittuja välittäjiä, kuten, Omalaina.fi palvelua, jotka auttavat sinua löytämään useita tarjouksia yhdellä kertaa.

Suosittelemme ehdottomasti tätä tapaa!

Pyydä kirjallisia tarjouksia

Kun olet tunnistanut potentiaalisia lainantarjoajia, pyydä heiltä kirjallisia lainatarjouksia. Näissä tarjouksissa pitäisi olla yksityiskohtaiset tiedot lainan määrästä, korkotasosta, takaisinmaksuajoista ja kaikista muista lainaan liittyvistä kuluista.

Kirjalliset tarjoukset auttavat sinua vertailemaan lainaehtoja tarkasti.

Vertaa korkoja ja ehtoja

Kun olet saanut tarjoukset, keskity erityisesti korkotasoihin ja lainaehtoihin. Vertaile eri lainantarjoajien tarjouksia huolellisesti ja laske, kuinka paljon kustannuksia kertyy kunkin tarjouksen mukaisesti lainan takaisinmaksun aikana.

Muista kiinnittää huomiota myös mahdollisiin piilokustannuksiin, kuten avausmaksuihin tai kuukausittaisiin palvelumaksuihin.

Harkitse neuvottelua

Kun olet saanut useita tarjouksia, harkitse neuvottelua lainantarjoajien kanssa. Saatat pystyä neuvottelemaan paremmista ehdoista, erityisesti jos sinulla on vahva luottoluokitus.

Älä epäröi pyytää tarjouksen parantamista, sillä kilpailu laina-asiakkaista on usein kova.

Tee tietoinen päätös

Lopuksi tee tietoinen päätös valitsemalla se tarjous, joka sopii parhaiten tarpeisiisi ja budjettiisi.

Huolellinen kilpailutusprosessi voi säästää sinulle merkittävästi rahaa ja varmistaa, että saat autolainan parhailla ehdoilla.

Autolainan kilpailuttaminen vaatii aikaa ja vaivaa, mutta se voi olla erittäin kannattavaa. Parhaan tarjouksen löytäminen auttaa sinua rahoittamaan ajoneuvohankintasi edullisesti ja luotettavasti.

Autolaina ilman vakuuksia ja takaajia

Auton hankinta voi olla suuri taloudellinen ponnistus, mutta vakuudeton autolaina ilman takaajia voi auttaa sinua toteuttamaan autounelmasi.

Yksi vaihtoehto autolainan hankkimiseksi on ottaa laina ilman vakuuksia. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse pantata omaisuuttasi lainan vakuudeksi, mikä tekee lainan saamisesta helpompaa ja vähemmän riskialtista.

Tässä autolaina-artikkelin kohdassa tarkastelemme, mitä tarkoittaa autolaina ilman vakuuksia ja mitkä ovat sen mahdolliset edut ja haitat.

Autolaina ilman vakuuksia pähkinänkuoressa

Autolaina ilman vakuuksia, kuten nimestä voi päätellä, on laina, joka myönnetään ilman vaatimusta vakuuden tai pantin asettamisesta lainan vakuudeksi.

Tämä tarkoittaa, että lainanottaja ei tarvitse omistaa omaisuutta, kuten kiinteistöä tai arvopapereita, jota voitaisiin käyttää vakuutena lainalle. Sen sijaan lainantarjoaja perustaa päätöksensä lainan myöntämisestä ja lainaehtojen määrittelemisestä hakijan luottokelpoisuuteen ja maksukykyyn.

Autolainan edut ilman vakuuksia

Vakuudettomalla autolainalla on vaikka mitä etuja ja tässä mielestämme keskeisimmät:

Ei tarvetta pantata omaisuutta

Suurin etu autolainassa ilman vakuuksia on se, että sinun ei tarvitse laittaa omaisuuttasi pantiksi lainaa varten. Tämä tarkoittaa, että voit hankkia autolainan ilman riskiä menettää omaisuuttasi, mikä voi olla huojentavaa monille lainanhakijoille.

Nopeampi ja yksinkertaisempi hakuprosessi

Koska lainan saaminen ilman vakuuksia ei vaadi omaisuuden arvioimista tai vakuuden asettamista, hakuprosessi on yleensä nopeampi ja yksinkertaisempi.

Tämä tarkoittaa, että voit saada lainapäätöksen ja rahat nopeammin käyttöösi.

Laaja kilpailu tarjoajien välillä

Koska autolainat ilman vakuuksia ovat yleisiä ja suosittuja, on olemassa laaja valikoima lainantarjoajia, joista voit valita ja meillä kaikki autolainat ovat vakuudettomia.

Kilpailuta autolaina ilman vakuuksia tästä Sortterilta ja saat yhteen hakemukseen 20 pankkia kilpailutukseen.

Tämä luo kilpailua, mikä voi johtaa parempiin lainaehtoihin ja kilpailukykyisempiin korkoihin.

Autolainan haitat ilman vakuuksia

Vakuudettoman autolainan ottamiseen liittyy tietysti myös haittapuolia, joista tässä keskeisimmät:

Korkeammat korot

Vaikka autolainat ilman vakuuksia tarjoavat monia etuja, niiden korkotasot voivat olla korkeammat verrattuna vakuudellisiin lainoihin. Tämä johtuu siitä, että lainantarjoajille liittyy suurempi riski, kun ei ole vakuutta turvana.

Rajoitetumpi lainamäärä

Ilman vakuutta lainanantajat saattavat rajoittaa lainan määrää, jonka voit saada. Tämä voi tarkoittaa sitä, että suuremman hintaisen auton hankinta voi vaatia suuremman oman säästöosuuden tai muita rahoitusvaihtoehtoja.

Mahdolliset lisäkulut

Joillakin autolainoilla ilman vakuuksia voi olla lisäkuluja, kuten korkeampia käsittelymaksuja tai vakuutusvaatimuksia. On tärkeää lukea lainaehdot huolellisesti ja ymmärtää kaikki kustannukset ennen lainan hyväksymistä.

Autolaina ilman vakuuksia voi olla houkutteleva vaihtoehto monille auton ostajille, mutta on tärkeää punnita huolellisesti sen edut ja haitat sekä vertailla eri lainantarjoajien tarjouksia ennen päätöksen tekemistä.

Jokaisen lainanhakijan tilanne on ainutlaatuinen, ja paras lainavaihtoehto voi vaihdella yksilöllisten tarpeiden mukaan.

Autolainan ottajien kokemuksia

Autolainat ovat yleisiä, mutta niiden saaminen ja takaisinmaksaminen voi vaihdella suuresti eri tilanteissa.

Seuraavaksi tutustumme muutamiin todellisiin tarinoihin autolainan ottajilta, jotka jakavat kokemuksiaan ja neuvojaan lainan hakemisesta ja käytöstä.

Kokemus 1: Markus ja perheen uusi matkailuauto

Markus ja hänen perheensä olivat haaveilleet matkailuautosta pitkään. He halusivat tehdä yhteisiä matkoja ja seikkailla ympäri maata. Kun he viimein löysivät täydellisen matkailuauton, he tiesivät tarvitsevansa lainaa auton hankkimiseksi.

Markus päätti kilpailuttaa lainansa ja löysi pankin, joka tarjosi kilpailukykyisen koron ja joustavat takaisinmaksuehdot. Hän oli tyytyväinen siihen, kuinka helppoa ja sujuvaa lainan hakeminen oli ollut, ja he nauttivat nyt matkailuautolla tehtävistä seikkailuistaan.

Kokemus 2: Anna ja ensimmäinen oma auto

Anna oli juuri saanut ajokortin ja unelmoi omasta autosta. Hänellä ei ollut paljon säästöjä, joten hän tarvitsi autolainaa auton ostamiseksi. Aluksi hän oli huolissaan siitä, että hänen puutteellinen luottohistoriansa voisi vaikuttaa lainapäätökseen.

Hän otti kuitenkin yhteyttä useisiin lainantarjoajiin ja sai lopulta hyväksytyn lainapäätöksen.

Anna oli kiitollinen siitä, että hän uskalsi hakea lainaa ja että hän sai mahdollisuuden ostaa ensimmäisen oman autonsa.

Kokemus 3: Jari ja vanhan auton korjaus

Jari omisti vanhan auton, joka tarvitsi useita korjauksia ja huoltotoimenpiteitä. Hän ei halunnut luopua autostaan, koska sillä oli paljon tunnearvoa hänelle. Jari päätti hakea pientä autolainaa korjausten rahoittamiseksi.

Hän valitsi vakuudettoman lainan vaihtoehdon, koska hänellä ei ollut pantattavaa omaisuutta. Korjaukset sujuivat hyvin, ja Jarin vanha auto oli taas tiptop-kunnossa.

Kokemus 4: Sari ja auton vaihto

Sari oli käyttänyt vuosia vanhaa autoaan, mutta hän halusi päivittää uudempaan ja turvallisempaan ajoneuvoon. Hän ei kuitenkaan halunnut myydä vanhaa autoaan ennen kuin hänellä oli uusi auto hallussaan.

Sarin ratkaisu oli ottaa autolaina, joka mahdollisti uuden auton ostamisen ennen vanhan myymistä.

Hän vertaili lainatarjouksia ja valitsi lainan, joka sopi parhaiten hänen tarpeisiinsa. Sarin suunnitelma toimi sujuvasti, ja hänellä oli nyt uusi auto ja vanha auto myyntivalmiina.

Yhteenveto

Nämä tarinat osoittavat, että autolainat voivat olla hyödyllisiä erilaisissa elämäntilanteissa. Jokaisella lainanhakijalla on omat tarpeensa ja edellytyksensä, ja siksi on tärkeää tutkia mahdollisimman usean eri lainantarjoajien autolaina tarjouksia ja valita se, joka parhaiten sopii omaan budjettiin sekä yleiseen tilanteeseen.

Autolainan ottaminen voi auttaa sinua saavuttamaan unelmasi uudesta autosta tai mahdollistaa tarvittavat korjaukset ja päivitykset nykyiseen ajoneuvoosi.